Ділова гра

8 травня 2024 року у Центрі основ управління відбулося практикоорієнтоване заняття з опанування навиків ведення переговорів для студентів групи МОб-1-23-4.0д.  Заняття провела доцент кафедри управління та гарант ОПП "Менеджмент організацій" Акіліна Олена Володимирівна.

Тема переговорів: формування програми розвитку Волинського регіону. Були представлені варіанти вирішення проблеми: будівництво лісокомбінату; розвиток туризму; поєднання обох варіантів.

Студенти розділились на мікрогрупи, розподіливши ролі учасників переговорів: місцева влада, міністерства, екологічні організації та інвестори.

Кожна група визначила свою позицію та стратегію, розробила пропозиції та аргументи для їх підтримки. Після інтенсивних переговорів та обговорень, учасники досягли консенсусу щодо кінцевої програми розвитку, яка враховувала інтереси всіх сторін.

Найкращу реалізацію цієї гри продемонстрували:

  • Заікіна Милана (Голова державної районної адміністрації)
  • Ворощук Дарина (Віце-президент Спілки лісопромисловців Полісся та Карпат)
  • Соломатіна Поліна (представник Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів)
  • Ніколаєва Дар’я (іноземний інвестор)

Проведення ділової гри дозволило учасникам отримати практичний досвід у вирішенні складних ситуацій, розвинути навички переговорів та роботи в команді. Кінцева угода, укладена після колективних переговорів, буде основою для подальшого розвитку регіону та сприятиме сталому економічному зростанню та підвищенню якості життя місцевого населення.

Гра стала міжпредметною, адже студенти активно застосовували знання з дисципліни «Державне та регіональне управління».