Відкрита лекція викладача кафедри міжнародної економіки Никонюк Катерини Олегівни з навчальної дисципліни «Муніципальна власність»

10 травня 2024 року відбулась відкрита лекція викладача кафедри міжнародної економіки Никонюк Катерини Олегівни з навчальної дисципліни  «Муніципальна власність» на тему «Особливості управління муніципальною власністю в умовах розвитку співробітництва територіальних громад» для здобувачів першого бакалаврського рівня спеціальності 051 Економіка, освітньої програми «Економіка міста. Урбаністика».

Мета навчального заняття полягала у формуванні системи знань та навичок щодо організації міжмуніципального співробітництва.

Відповідно до робочої програми дисципліни та плану лекційного заняття були розглянуті наступні питання:

- поняття, характеристики, суб’єкти та чинники започаткування міжмуніципального співробітництва;

- зарубіжний досвід співробітництва територіальних громад;

- процедура укладання договорів про міжмуніципальне співробітництво;

- форми міжмуніципального співробітництва;

- етапи утворення спільних комунальних підприємств, установ та організацій;

 -  порядок припинення дії договору та розв’язання спорів під час його виконання.

Присутні на лекції колеги підтвердили, що лекційне заняття проводилось відповідно до затвердженої робочої програми з дотриманням всіх навчально-методичних вимог. Викладач кафедри міжнародної економіки Никонюк К.О. продемонструвала високий рівень володіння матеріалом, інтерактивне ведення заняття з залученням сучасних технічних засобів. Лекційне заняття супроводжувалось презентацією теоретичного матеріалу і заслуговує на схвальні відгуки.