Гостьова лекція О.М. Петроє «Про дослідницьку доброчесність в умовах «відкритої науки»: академічний дискурс»

Відповідно до Плану заходів з академічної доброчесності 23 травня 2024 року на засіданні Наукового товариства ФЕУ завідувач відділу дослідницької діяльності університетів Інституту вищої освіти НАПН України, доктор наук з державного управління, професор Петроє О.М. провела цікаву та пізнавальну лекцію на тему: «Про дослідницьку доброчесність в умовах «відкритої науки»: академічний дискурс». Присутні мали можливість ознайомитися з фундаментальними принципами доброчесності досліджень (Європейський кодекс поведінки для доброчесних досліджень, 2017); міжнародними стандартами відповідальності дослідницької діяльності дослідників (наукових працівників); аспектами відповідальності та відкритої науки і багатьма іншими питаннями.

Особливо жваве обговорення викликали положення лекції щодо використання ШІ у освіті та науковій діяльності. Студентка 3 курсу спеціальності «Менеджмент» Надія Кириченко та заступник голови Наукового товариства, аспірант 2 курсу спеціальності «Економіка» Богдан Александров поділилися своїм досвідом щодо використання ШІ.

Наприкінці лекції колектив ФЕУ щиро подякував Ользі Михайлівні за знання та досвід, якими вона поділилась та висловили надію на подальшу співпрацю.