Презентація студентських проєктів 2024 «Проєкт для міста»

28 травня 2024 р. в рамках роботи Центру розвитку компетентностей «Центру муніципальної економіки» та у ході вивчення навчальної дисципліни «Основи економіки міста та урбаністики» відбулись презентації студентських проєктів студентами 2 курсу спеціальності Економіка «Проєкт для міста».

Студенти презентували проєкти, які пов’язані із післявоєнним відновленням України, реабілітацією воєнних та мирних мешканців, які постраждали внаслідок війни, покращенням умов проживання у місті мешканців міст. Більшість проєктів були розроблені для міста Києва. Студенти своїми проєктами бажали привернути увагу зацікавлених осіб до тих проблем, які існують зараз в місті Києві і інших містах України, що можна покращити.

Крістіною Глебець та Юлією Годун був представлений до розгляду та обговорення проєкт під назвою «Реабілітаційний центр для військових та релокованих осіб з тимчасово окупованих територій». Володимир Демченко та Денис Плюшко представили проєкт «Утеплення фундаменту та горища житлових будинків».

Андрій Райковський та Андрій Кокіза запропонували проєкт «Студія танців для дітей, які постраждали від військових дій».

Аліса Сенаторська та Хрікіна Ольга представили проєкт «Центр допомоги-притулок «Теплий дім для тварин».

Денис Хом’як запропонував проєкт «Інклюзивний Київ: покращення доступності міської інфраструктури».

Андрій Сандула представив благодійний соціальний проєкт «Наталка Спорт Фест».

Тетяна Кучер запропонувала проєкт «Щасливе майбутнє для дітей переселенців у місті Вінниця, завдяки центру психологічної допомоги».

По завершенню презентації студентських проєктів з підсумковим словом виступила заступник декана з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Валентина Руденко. Вона подякувала студентам за сміливі та оригінальні ідеї їх проєктів, підтримала їхню ініціативу щодо необхідності формування центрів реабілітації воєнних та мирних жителів, які постраждали внаслідок війни та вирішення інших нагальних для містян проблем. Наголосила на необхідності докладати зусиль у післявоєнній відбудові міст України.

Презентації всіх проєктів представлені на сайті Центру розвитку компетентностей «Центр муніципальної економіки».

Щиро дякуємо нашим студентам за змістовні проєкти, за участь в обговоренні, за наполегливість у підготовці до презентації своїх робіт.