Гостьова лекція А.Сагуна, керівника Офісу впровадження змін МХП

30 травня о 8:30 для студентів спеціальності 073 «Менеджмент» в офлайн форматі відбулася гостьова лекція Андрія Сагуна, сертифікованого практикуючого чендж менеджера, керівника Офісу впровадження змін ПрАО «МХП». Для усіх бажаючих студентів з інших спеціальностей була можливість синхронного підключення до цієї лекції в онлайн форматі.

Лектором було розкрито питання актуалізації теми управління змінами, зокрема представлено коротку підбірку трендів в області інновацій та про швидкість змін у світі бізнесу, з акцентом на те, що якщо організація не буде змінюватись, вона зникне. Також було розглянуто перехід від економіки операційної ефективності до проектної економіки, наведено приклади та кейси з світу бізнесу, які демонструють, що бізнес зміщує фокус в сторону проектного підходу, адже будь-який проєкт це про зміни, тому варто володіти цими навичками. Андрій Сагун пояснив, що таке управління змінами, розкривши суть поняття на основі методології PROSCI, а також диференціацію проектного менеджменту та управління змінами, вказавши на їх відмінності. Лектор ознайомив студентів з двома моделями управління змінами –  реактивною та проактивною, та представив формулу впровадження змін. Окрім цього, був проведений огляд підходів та методологій в управлінні змінами.

Лекція завершилася сесією питань та відповідей, де студенти мали можливість задати питання лектору та отримати фахові відповіді. Кафедра управління та студенти висловлюють щиру подяку Андрію Сагуну за змістовну та цікаву лекцію.