Навчальна практика першого курсу освітньої програми «Економіка міста. Урбаністика». Візит до АТ «Ощадбанк»

3 червня в рамках навчальної практики студенти першого курсу освітньої програми «Економіка міста. Урбаністика» відвідали «Ощадбанк» на запрошення Сергія Грабчака, директора з маркетингу банку.

Здобувачі отримали унікальну можливість поспілкуватись з людиною, яка створює обличчя найбільшого універсального державного банку України - головою PR, Леонідом Зябревим.

В ході зустрічі студенти дізнались багато нового про історію «Ощадбанку», яким чином за роки незалежності трансформувалась візія та місія найстарішого банку України, якими проєктами він може пишатись сьогодні.

Захоплення викликав внесок «Ощадбанку» в перемогу та стійкість держави в часи війни. Банк спрямовував до бюджету 1,8 млрд грн у 2023 році, сплатив майже 11 млрд грн у вигляді податків. Фронт та бекофіси банку щоденно докладають надзусилля для того, щоб в складні часи війни громадяни мали доступ до банківських послуг: близько 1200 відділень працюють по всій Україні, попри складнощі діють мобільні банки, які обслуговують клієнтів у найвіддаленіших населених пунктах, «Ощад» є учасником мережі Power Banking, і продовжує працювати навіть в умовах блекауту.

Пан Леонід розповів про цікаві кейси, які допомагають «Ощадбанку» утримувати лідерські позиції в надзвичайно конкурентних умовах, про інновації в організації операційних процесів. 

Важливу частину зустрічі приділили питанням корпоративної соціальної  відповідальності «Ощадбанку»: 

  • «Ощад» є найбільшим кредитором муніципалітетів 
  • Разом з державою реалізовує проєкт «Є-оселя»
  • кредитує тільки екологічно чистий бізнес
  • багато вкладає в інклюзію власних відділень 
  • має нагороду за реалізацію цілей сталого розвитку. 

Під час другої частини зустрічі студенти відповідали на складні, веселі і важливі питання, що стосуються фінансової грамотності у форматі «Що? Де? Коли?». Переможці отримали найкращі подарунки - книжки.

Дякуємо «Ощадбанку» за можливість вивчати успішний український бізнес. Сподіваємось на подальшу співпрацю з «Ощадбанком», який для наших студентів тепер дружній, інноваційний та соціально відповідальний.