Науковий семінар Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич

У рамках Програми підвищення кваліфікації керівників навчальних закладів м. Києва 13 грудня 2016 року відбувся семінар на тему «Нова українська школа» за участю Міністра освіти і науки України Лілії Михайлівни Гриневич.

У роботі семінару взяли участь слухачі Програми ПК – директори та заступники директорів столичних навчальних закладів. Лілія Михайлівна розповіла про Проект програми «Нова школа», що ліг в основу законопроекту «Про освіту», ухваленого у першому читанні Верховною Радою України.

Лілія Михайлівна наголосила, що публічний діалог щодо стратегії змін в освіті держави тривав понад три роки. «Наша мета – зацікавити ідеєю реформування освіти якомога ширші кола, адже реформа освіти має бути підтримана і вчителями, і батьками, а також бізнесом, місцевою владою та всіма тими, кого освітня проблематика торкається безпосередньо». Міністр підкреслила, що у найближчому майбутньому найбільш затребуваними на ринку праці будуть уміння навчатися впродовж життя, критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі. Зупинилася Лілія Михайлівна і на необхідності мотивації учителя до особистісного та професійного зростання.

Міністр освіти і науки України звернулася до керівників навчальних закладів із проханням опрацювати у педагогічних колективах концептуальні засади Програми «Нова школа».

Семінар пройшов у робочій атмосфері, присутні мали змогу поставити запитання щодо Програми та отримати відповіді безпосередньо від головного освітянина держави, що є одним із розробників цього документа.

Наприкінці семінару Лілія Михайлівна закликала активно долучатися до процесу імплементації Програми «Нова школа» та запропонувала тісну співпрацю керівникам столичних закладів освіти.

Завідувач кафедри управління нашого Університету Т.В. Поспєлова від імені присутніх висловила слова щирої вдячності за цікавий та змістовний семінар.