ІІІ регіональна науково-практична конференція «Інноваційний розвиток навчального закладу: проблеми, пошуки, знахідки»

 

ІІІ регіональна науково-практична конференція «Інноваційний розвиток навчального закладу: проблеми, пошуки, знахідки»

16 лютого 2017 р. в рамках Програми підвищення кваліфікації керівників навчальних закладів м. Кєва відбулася традиційна, ІІІ регіональна науково-практична конференція за участю директорів та заступників директорів столичних шкіл, ліцеїв та гімназій.

Конференція розпочалася вітальним словом декана Факультету інформаційних технологій та управління Алли Валер’янівни Михацької, кандидата педагогічних наук, яка підкреслила важливість інноваційних підходів до розбудови освітянської галузі у період підготовки до імплементації Концепції «Нової української школи» – ідеології реформи середньої школи, що почне діяти в 2018 році.

Інноваційні підходи вітчизняних та зарубіжних дослідників до управління освітнім закладом на засадах лідерства, що розглядаються через призму теорії спіральної динаміки висвітлив доцент кафедри управління, кандидат наук з державного управління Костянтин Олександрович Линьов. На аналізі актуальних проблем управлінської діяльності керівника навчального закладу та пошуку шляхів їх вирішення зупинилася Тетяна Миколаївна Федунова, директор спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови № 85, голова Асоціації керівників шкіл м. Києва.

Інноваційний погляд на академічну свободу успішного вчителя висловила Оксана Іллівна Проскура, директор Київської гімназії східних мов № 1, а досвідом здійснення управління навчально-виховним процесом у ЗНЗ з використанням сервісів Google поділилася Таїсія Іванівна Лисенко, заступник директора з НВР Економіко-правового ліцею м. Києва.

З цікавістю учасники конференції заслухали доповідь Тетяни Юріївни Мальцевої, директора приватного ДНЗ «Європейська освіта» щодо вирішення керівником проблем впровадження освітньої інклюзивної практики в діяльність дошкільного навчального закладу. Не менш важливою проблемою в діяльності керівника навчального закладу, яку підняла у своїй доповіді Катерина Миколаївна Шелудько, заступник директора з НВР спеціалізованої школи № 329 «Логос» ім. Г. Гонгадзе є управління процесом адаптації педагогічних працівників, особливо молодих вчителів, які приходять до школи після закінчення вишу.

Обговорення піднятих на пленарному засіданні проблем знайшло своє продовження на секційних засіданнях, кожне із яких розпочалося лінійкою-презентацією кількох майстер-класів, які проведи для управлінців столиці тренери Міжнародного Проекту TEMPUS «Освіта для лідерства, інтелігентності та розвитку таланту» (лідерство в освіті) Неля Лебідь, заступник завідувача НДЛ культури лідерства нашого Університету, Юлія Бреус, старший науковий співробітник цієї ж НДЛ та тренери – викладачі кафедри управління Тетяна Поспєлова, Костянтин Линьов, Сергій Редько та Ірина Линьова.

Під час роботи секцій учасники рігіональної науково-практичної конференції мали змогу поділитися власним досвідом та баченням перспектив розвитку столичних навчальних закладів, окреслили вектори початку освітянських реформ та закцентували увагу на найважливіших стратегічних завданнях, поставлених сьогодні перед управлінцями освітньої галузі столиці.

Дякуємо всім викладачам кафедри управління, працівникам інших структурних підрозділів нашого Університету, які долучилися до підготовки, організації та проведення науково-практичної конференції!