Студенти І курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» в рамках вивчення дисципліни «Гроші та кредит» відвідали Музей грошей Національного банку України

      15 травня 2017 року студенти І курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»в рамках вивчення дисципліни«Гроші та кредит» відвідали Музей грошей Національного банку України.

     Захід дозволив зануритися в найважливіші робочі моменти Центрального банку, детальніше ознайомитися з процедурою випуску грошей. Експозиції музею розповідають про грошовий обіг на українських землях з давніх часів і до сьогоднішніх днів. У ньому представлені примітивні форми грошей, античні, середньовічні монети, гроші Російської імперії, банкноти Української народної республіки, а також гроші радянського періоду і сучасної незалежної України.

     Особливо цікавою для відвідувачів виявилася повна колекція пам’ятних та ювілейних монет незалежної України. У колекції зібрані монети, що присвячені видатним особистостям, історичним подіям, знакам зодіаку, тваринам. Найвражаючою виявилася півкілограмова золота монета Євро-2012 номіналом 500 грн. і сучасною вартістю понад 600 тис. грн. Їх всіх карбують на банкнотно-монетному дворі НБУ із застосуванням надсучасних технологій.

      І на завершення кожен бажаючий виготовив собі пам’ятний подарунок – власноруч виковану сувенірну монету.