Соціальне відторгнення молоді на ринку праці: міф чи реальність?

       22 травня 2017 року на Факультеті інформаційних технологій та управлыння відбулася гостьова лекція: «Соціальне відторгнення молоді на ринку праці: міф чи реальність?».

      Нашою гостею була Ільїч Людмила Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент, старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України. Вона розкрила проблеми молодіжної зайнятості у глобальному та національному вимірах. Відвідавши лекцію, студенти отримали можливість відповісти на питання: чому молоді українці віддають перевагу вищій освіті, як вони її оцінюють, які країни обирають для навчання, що чекає на них після виходу на ринок праці та на скільки набуті компетенції відповідають потребам сучасних робочих місць.

      Ільїч Людмила Миколаївна довела, що соціальне відторгнення молоді в Україні, нажаль, є об’єктивною реальністю. Сучасна ситуацiя у сферi працi i зайнятостi є дуже складною i суперечливою для української молодi. Лектор намагалася розкрити студентам новi можливостi щодо самореалiзацiї, пiдвищення свого життєвого рівня,  способи пристосування до нових умов життя.

         Дякуємо нашій шановній гості за цікаву та змістовну лекцію.

 

   Завантажити

 

lektsiia Sotsialne vidtorhnennia molodi na rynku pratsi mif chy realnist