Стажування викладача кафедри фінансів та економіки в НБУ

     17-18 травня 2018 року викладач кафедри фінансів та економіки Факультету інформаційних технологій та управляння Фещук Марія Юріївна пройшла навчання з курсу «Сучасні підходи до банківського регулювання та нагляду в Україні», який проводився Департаментом фінансової стабільності спільно з Департаментом персоналу Національного Банку України.

    Протягом двох днів на базі Навчального центру НБУ проходило навчання та стажування викладачів ВНЗ з усіх куточків України.

    З вітальним словом до учасників курсу звернувся Віталій Ваврищук, директор Департаменту фінансової стабільності Національного банку України. Основні концепції вдосконалення вимог до капіталу розкрила у своїй доповіді заступник начальника відділу Департаменту методології Наталія Чаус. Про ідею стрес-тестування банків як інструмент банківського нагляду розповіла Первін Дадашова, провідний економіст Департаменту фінансової стабільності Національного банку України.

    Визначення потреб у капіталі на покриття кредитних, ринкових та операційних ризиків розповів Мирослав Тарнавський, начальник управління Департаменту фінансової стабільності Національного банку України

  У другому блоці курсу було розкрито питання формування нової реформи системи корпоративного управління у банках доповів Олександр Бевз, начальник відділу Департаменту реєстраційних питань та ліцензуванняНаціонального банку України. Начальник відділу Департаменту фінансової стабільності Національного банку України Наталія Задерей доповіла про нововведення щодо стандартів управління ліквідністю банків та аналіз бізнес-моделей банків як складова процесу SREP.

    Жвавий інтерес викликала сесія дискусії з Вікторією Михайльо, головою правління ПАТ «Альфа-Банку» де обговорювалися практичні питання: щодо банківського регулювання та нагляду в Україні, зокрема про внесення змін до деяких законів України щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку.

     На завершення проходження стажування стало відвідування Музею грошей та Сховища №1 Державної скарбниці України. За результатами стажування викладач кафедри фінансів та економіки Фещук Марія Юріївна отримала сертифікат про проходження курсу.