Конкурс науково-практичних проектів - 2018

    Перше місце отримав проект студента групи Мм-1-17-1.4д. Фокіна Віталія «Антихол», який передбачав створення комунікаційного середовища, з можливістю відпочити від буденних справ, відновити сили, зануритись в атмосферу відпочинку, опанувати музичний інструмент.

    Друге місце поділили проекти, що виявилися взаємодоповнюючими: проект студентів групи Мб-1-17-4.0д Вероніки Захарової , Дмитра Гришка та Пруднікова Даніїла «IEYP» (Дослідження проблем молодіжного ринку праці) та студента групи Мм-1-17-1.4д. Макарова Максима «STUD JOB» (Створення ефективної платформи пошуку роботи).

   Третє місце присуджено проекту студенткигрупи Мб-1-17-4.0д Вероніці Захаровій «Студентська кав’ярня» (Студентський стартап в форматі «робота і навчання»).

   Окремо відзначено проекти студентів групи Мб -1-14-4.0д Коваль Тетяни та Рогач Лілії «Самотні діти вулиці» та Шевель Юлії та Напрєєнко Олени «Профорієнтація учнів» (Надання допомоги учням у визначенні професійної спрямованості. Створення моделі профорієнтаційної роботи в школі).

    Гостями нашого конкурсу були президент ГО «Вільна генерація» Сатов Олексій Якович та його радник Клещев Петро Іванович. Вони презентували перед студентством свій проект «Локальне народовладдя». Мета цього проекту – реалізація моделі колективної самоорганізації населення. Вона передбачає формування спільноти людей з активною громадянською позицією, яка спрямовує зусилля на спільну побудову власного житла у сільській місцевості разом з промислово-виробничим комплексом аграрного спрямування. Проект передбачає використання інноваційної, енергозберігаючої будівельної технології, з подальшим впровадженням автономної системи управління процесами життєзабезпечення поселення.

   Проект орієнтований на малозабезпечені сім`ї, молоді подружжя, жителів гуртожитків, орендарів житла, внутрішньо переміщених осіб, сім`ї військових, ветеранів АТО. Його ексклюзивність полягає  в онлайн-управлінні та контролі процесів будівництва із соціально-психологічним супроводом (бригадирами-психологами), формування колективу з метою побудови гармонізованої спільноти близьких по духу і світогляду людей.

    Також нашим гостем був успішний підприємець, активний громадський діяч, меценат, депутат Деснянської районної в місті Чернігові ради Ігор Віталійович Полуян. Він презентував свій соціальний проект «Безкоштовна маршрутка» у м. Чернігів. Відповідно до умов проекту, містяни отримали можливість безкоштовно їздити в маршрутках. До категорій, які можуть користуватися результатами проекту, належать люди з обмеженими фізичними можливостями, пенсіонери та малозабезпечені громадяни. Поки програма запрацювала лише для жителів мікрорайону «Бобровиця», але згодом ця соціальна ініціатива пошириться на все місто. Маючи досвід роботи бізнес-тренера, Ігор Віталійович, у креативній формі розповів студентам про 10 кроків успішної реалізації проекту та підкреслив значимість соціальної відповідальності бізнесу в нашому суспільстві.