Представники кафедри фінансів та економіки прийняли участь у конференції НБУ «Взаємодія фіскальної та монетарної політики»

   31 травня – 1 червня 2018 року в Києві відбулася щорічна дослідницька конференція «Взаємодія фіскальної та монетарної політики», яку відвідала доцент кафедри фінансів та економіки Соболєва-Терещенко Олена Анатоліївна. Її організаторами виступили Національний банк України та Національний банк Польщі за підтримки Проекту технічної допомоги Канада - МВФ «Розбудова інституційної спроможності НБУ» і Київської школи економіки. 

   В роботі конференції прийняли участь фахівці центральних банків США, Канади, Швеції, Польщі, Міжнародного валютного фонду, дослідники провідних університетів світу (університетів Каліфорнії (Берклі), Університету Дюка в Чикаго, Массачусетського технологічного інституту, Техаського університету в Остіні) та інших наукових установ і експертних центрів. Ключовою і значимою подією конференції став виступ Алана Ауербаха - професора Каліфорнійського університету, Берклі.

   Після завершення пленарної частини учасники взяли участь в обговоренні найбільш актуальних викликів, що постали перед центральними банками в сучасних умовах взаємодії фіскальної та монетарної політики. З основними підсумками роботи конференції з питань взаємодії монетарної та фіскальної політики, її впливу на досягнення макроекономічних цілей, Соболєва-Терещенко О.А. поділилася з колегами кафедри.