Лекція Ігора Гужви на тему "Концептуальні засади управління зовнішньоторгівельною політикою України"

Зовнішня торгівля, як важлива складова зовнішьоекономічної та фінансової діяльності. 

Світова економіка стрімко розвивається, а це означає, що спеціалісти в данній сфері повинні ловити хвилю змін та володіти актуальною інформацією, тому з метою поглиблення теоретичних знань майбутніх фінансистів в рамках предмету «Управлінській облік» було проведено лекцію провідним економістом Ігорем Гужвою з елементами диспуту щодо зовнішньоторговельної спрямованості України.

В рамках заняття студенти дізнались на цікавих прикладах про основні проблеми та інструменти розвитку виходу на зовнішні ринки. Особливу увагу в ході навчання було приділено особливостям управління та перспективам вітчизняної промисловості шляхом формування інституційного середовища розвитку зовнішньої торгівлі.

Найбільшу зацікавленість серед студентів викликав диспут щодо високого відсотка імпорту закордонних товарів при наявному потенціалі вітчизняного виробництва. Неабиякий інтерес студенти проявили також до розмови про підготовку спеціалізованих фахівців з менеджменту міжнародною торгівлею і як результат виявили ключові аспекти розвитку та управляння зовнішньоторговельних відносин, місця та ролі управлінського обліку зовнішньоекономічної діяльності підприємств.