Науково-методична конференція “ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА“

В НАУКОВОМУ ПАРКУ КНЕУ, що функціонує в рамках Навчально-наукового інституту «ІНСТИТУТ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ЕКОНОМІЦІ ДВНЗ «Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана» відбулася 4-5 жовтня 2018 р. Національна науково-методична конференція “ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА“. Професор кафедри фінансів та економіки д.е.н., доцент Краус Наталія Миколаївна та к.е.н., доцент кафедри управління Краус Катерина Миколаївна прийняли участь у даному науковому заході, шляхом дистанційного виступу на секції 4. Хмарні обчислення та технології блокчейну.

Тема доповіді науковців – “BLOCKCHAIN як комунікаційно-інформаційна ФІНАНСОВА новітня технологія цифровізації економіки”. Доцент Краус Катерина Миколаївна зазначила у своєму виступі, що Blockchain здатен трансформувати екосистему платежів за рахунок підвищення ефективності фінансових операцій по всьому світу. Банки та інші фінансові установи мають можливість поліпшити операційну ефективність при здійсненні транскордонних переказів в режимі реального часу, але в міру зростання обсягів транзакцій алгоритми Blockchain будуть піддаватися впливу кількох учасників, що збільшує ризик.

Професор Краус Наталія Миколаївна у ході дискусії звернула увагу на те, що основна перевага Blockchain-технологій з економічної точки зору полягає в тому, що це прозорий, швидкий, дешевий і безпечний спосіб проведення операцій із електронними грошима. Найперспективнішою сферою впровадження Blockchain є фінансова. Використання Blockchain як технологічної інновації сприятиме побудові дієвих і прозорих систем для відстеження й реєстрації фінансових операцій, а також підвищенню ефективності функціонування фінансової сфери, оскільки ці технології дають змогу працювати без посередництва третьої сторони.

Он-лайн трансляцію пленарного засідання конференції можна переглянути на офіційній сторінці КНЕУ у мережі Facebook за посиланням https://www.facebook.com/kneu.edu.ua/ .