Всеукраїнський конкурс ідей і стартапів: "Штучний інтелект та робототехніка"

Всеукраїнський конкурс ідей і стартапів: штучний інтелект та робототехніка.

12 жовтня 2018 року доцент кафедри управління Київського університету імені Бориса Грінченка, Штепа Олена Валентинівна, відвідала Всеукраїнський конкурс ідей і стартапів: штучний інтелект та робототехніка.

Людиноподібному роботу на ім’я Софія довелося стати членом журі всеукраїнського конкурсу ідей і стартапів, який пройшов у форматі закритої зустрічі з провідними підприємцями країни. Разом із Софією оцінювали ідеї один із її творців, директор компанії Hanson Robotics Девід Чен, і венчурний інвестор Марк Гінзбург, який і виступив ініціатором конкурсу.

Софія була розроблена гонконгською компанією Hanson Robotics, а вперше її активували ще в 2015 році (андроїд з жіночою зовнішністю) і вона стала справжнім технологічним проривом, адже до цього роботів такого рівня в світі не існувало. На даний момент Софія залишається найрозумнішим роботом в світі. Вона спроектована так, щоб вчитися у людей, допомагати їм і адаптуватися до життя у соціумі.

Одним із переможців конкурсу стартапів став Леонід Фою-Хацкевич, керівник департаменту IoT (Інтернету Речей) у 482.solutions, якій буде виступати у ролі почесного спікера на конференції «BLOCKCHAIN: ПОГЛЯД ВЧЕНИХ», що відбудеться 24 жовтня 2018 році на факультеті інформаційних технологій та управління Київського університету імені Бориса Грінченка.