KIEF 2018. Студенти ФІТУ – яскравий приклад розвитку сучасного прогресивного лідерства

Студенти ФІТУ – яскравий приклад розвитку сучасного прогресивного лідерства

 

 

19 жовтня у Києві відбувся другий та завершальний день п’ятого ювілейного Київського міжнародного економічного форуму 2018. Цього року захід зібрав 1350 учасників та 115 спікерів із 30 країн.

Місією івенту є не лише створення міжнародної платформи для аналізу та дискусій на тему української та глобальної економіки за участі всесвітньо відомих спікерів, а й заохочення прогресивної молоді до участі в ньому. Проект організаційного комітету КМЕФ 2018 під назвою «Молоді творці майбутнього» цього року створив 50 призових місць, які надали унікальну можливість взяти участь у роботі заходу, поспілкуватися зі спікерами та учасниками події, а також з «перших рук» довідатися про глобальні економічні тенденції. Подібні заходи та заохочення до них молоді є чудовою мотивацією та заохоченням до розвитку економіки власної держави та реалізації власного перспективу на теренах Батьківщини.

До участі у конкурсі запрошувалися підприємці, стартапери та інноватори з активною життєвою позицією віком від 25 до 35 років. Студентка третього курсу Факультету інформаційних технологій та управління Загоруйко Діана , не зважаючи на свій юний для форуму вік, теж захотіла долучитися до головної економічної події року та заповнила заявку на Конкурс для участі на сайті організаторів, яка містила ряд завдань особистісного та фахового спрямування. За результатами конкурсу вона увійшла до числа 50 переможців та отримала запрошення на КМЕФ 2018!

Під час першого дня Форуму прозвучала неймовірна кількість корисних думок від провідних спікерів, а також було порушено такі актуальні наразі теми як глобалізація, інновації, лідерство, блокчейн та багато інших.

Дуже цікавою та пізнавальною студентка знайшла для себе дискусію про «Торгові війни та їх вплив на світову економіку». В ході панельної дискусії такі спікери як Хюг Мінгареллі – голова Представництва Європейського Союзу в Україні, Емма Турос – виконавчий директор Канадсько-Української Торгової Палати, Йоханнес Шнітцер – виконавчий директор юридичної фірми SCHNITZER LAW, Ренато Антоніні – партнер міжнародної юридичної фірми JONES DAY, Ігор Гужва – провідний експерт Центру розвитку ринкової економіки (CMD-Ukraine) та Денис Морозов – директор з економіки та фінансів порушили питання щодо «битви» держав на міжнародних ринках, протекціонізму як інструменту у галузі торгівлі, а також пропонували рішення щодо стратегії України у світі стрімких змін.

Обговорюючи не лише економічні теми, було проведено Talk Show на тему "Лідерство як шлях до успіху". Модератор Василь Хмельницький із співзасновником та головний виконавчим директором BlaBlaCar Ніколя Брюссоном, а також з українським боксером, абсолютним чемпіоном світу Олександром Усиком розвивали не менш важливу для досягнення успіху тему лідерства.

Другий день форуму був не менш насичений: відбулося багато обговорень на тему інновацій, інвестицій, а також Рublic Тalk-и зі спікерами з України, Великої Британії та Америки. Весь час форуму в Експо Зоні була організована виставка, де українські компанії представили свої винаходи, які вже завоювали міжнародне визнання. Відбулася також презентація дослідника штучного інтелекту міждисциплінарної лабораторії Массачусетського технологічного інституту Наталії Косьминої, яка продемонструвала взаємодію штучного інтелекту та людини: керування дронами силою думки.

За результатом двох днів, проведених в середовищі найактуальнішої інформації у сфері економіки, студенткою було зібрано багато корисної інформації за фаховим напрямком, яка стане основою для аналізу, пошуку рішень порушених проблем та висвітлення отриманих результатів у наукових роботах на Університетських та Всеукраїнських конференціях.