ПРОВІДНІ ФАХІВЦІ НБУ В ГОСТЯХ У ФІТУ

На запрошення «Центру фінансових та банківських послуг» кафедри фінансів та економіки до ФІТУ завітала начальник відділу Департаменту фінансової стабільності НБУ Первін Дадашова. В рамках візиту відбулася гостьова лекція з елементами практикуму для студентів ІІ курсу, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».


В рамках практико-орієнтовного навчання студентам була здійснена презентація на тему «Стрес-тестування банків як інструмент банківського нагляду». Особливу зацікавленість серед студентів викликав практикум з проведення стрес-тестування банків за реальними показниками фінансової звітності Національного Банку України.


В ході практикуму студенти мали можливість попрацювати з реальними статистичними даними та оцінити роботу банку в умовах припущення несприятливого сценарію за кредитними, валютними та процентними ризиками. Виступаючи «кураторами банків» кожен студент спробував розрахувати нормативи достатності у стресовому сценарії обраного банку та зрозуміти рівень його фінансової стійкості на наступні 2-3 роки. Отримана інформація виявилася дуже цінною з точки зору розуміння студентами майбутнього місяця працевлаштування в банківській системі, адже кожен з них мріє працювати в фінансово стабільному банку.