Прогресивне студентство ФІТУ – запорука успішного економічного зростання України

14 грудня студентка третього курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Загоруйко Діана взяла участь у круглому столі «Світ та Україна у 2019-му році», що був організований Українською асоціацією Римського клубу спільно з журналом "Український Тиждень". Дискусія була присвячена обговоренню трендів світової політики та економіки і прогнозам на наступний рік для України.

В рамках заходу було презентовано підготовлений журналістами «Українського тижня» та британського The Economist проект «Світ у 2019».

Серед топових тем видання – торговельна війна США та Китаю, Brexit, штучний інтелект, зміна поколінь (міленіали замість бебі-бумерів), зростання протекціонізму, російський вплив на енергетичному ринку. В українській частині випуску основні акценти на питаннях безпеки, економіки, енергетичної незалежності та трудової міграції.

У центрі уваги круглого столу також – головні виклики року та готовність України їх прийняти: встояти в умовах гібридної війни, захистити свої ринки і національного виробника, знайти своє місце в добу четвертої промислової революції, створити передумови для подальшого сталого розвитку.

Спікерами заходу були: президент Української асоціації Римського клубу Віктор Галасюк, співзасновник Української асоціації Римського клубу Віталій Мельничук, експерт з макроекономіки та управління проектами факультету аграрного менеджменту Лідія Шинкарук, головний редактор часопису «Український тиждень» Дмитро Крапивенко, економічний експерт часопису «Український тиждень» Олександр Крамар, заступник головного редактора часопису «Український тиждень» Максим Віхров, професор кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Наталія Резнікова та директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко.

Всі учасники відзначили надзвичайну змістовність та актуальність обговорюваних тем. Участь у подібних потужних економічних інтелектуальних заходах створює неймовірні перспективи, які потрібно досліджувати уже сьогодні, щоб впровадити їх завтра, тим самим даючи змогу прогресивній молоді долучатися до розбудови власної країни та створювати своє майбутнє!