Студенти ФІТУ долучились до міжнародної ініціативи з підвищення фінансової грамотності Global Money Week

 

В рамках міжнародної просвітницької акції, спрямованої на розширення знань молоді щодо фінансів з метою розбудови впевненого фінансового майбутнього Global Money Week (Всесвітнього тижня грошей) студенти 1 курсу спеціальності «Економіка» 29 березня під керівництвом куратора Сергія Миколайовича Обушного та викладача Юлії Миколаївни Жукової відвідали Національний банк України.

Програма відвідування була дуже насиченою: студентам вдалося познайомитися з історією виникнення Національного банку України, його структурою та основними напрямками діяльності.

У залі музею грошей НБУ студенти оглянули експозицію, яка включала унікальні експонати, що ілюструють історію розвитку національної валюти і банківської справи в Україні.

Завдяки інформативності екскурсій, у студентів склалося цілісне уявлення про грошову і банківську систему, і, зокрема, діяльність Національного банку України.

Після екскурсії студенти взяли участь в роботі Воркшопу «Вивчаємо як вести бюджет, мандруючи машиною часу» - рольова гра про ведення сімейного бюджету родинами, які проживають в добу Вікторіанської Англії та Києва кінця ХІХ ст. Під час Воркшопу студенти навчилися планувати свої витрати та досягати фінансових цілей, отримали практичні поради щодо розрахунку витрат на місяць, суми витрат на день, необхідності заощаджувати чи більше заробляти.

Щиро дякуємо Департаменту комунікацій Національного банку України за надану можливість студентам Факультету інформаційних технологій та управління брати участь у заходах НБУ в рамках Global Money Week Ukraine.