МАЙСТЕРНЯ ГЕНЕРАЦІЙ БІЗНЕС-ІДЕЙ «GrinchenkoINNOVATION»: презентація стартап-проєктів слухачів курсу «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами»

Ось і фінішував наш цьогорічний семестровий вибірковий курс #Інноваційнепідприємництвотауправліннястартаппроєктами. Потужним вибухом креативу й драйву, творчості й прогресивності на нашому Факультеті стали 23 грудня 2021 року пітчи-презентації стартап-проєктів. 10 надзвичайно креативних ідей стали втіленням прогресивної інноватики, потужного підприємницького потенціалу та наполегливої системної праці 42 слухачів цьогорічного семестру з Факультету інформаційних технологій та управління, Факультету права та міжнародних відносин та Інституту журналістики під наставницьким супроводом виконавчого реалізатора проєкту #ПідприємницькийуніверситетКУБГ к.е.н., доц. Оксани Казак.

За 3,5 місяці слухачами опрацьовані понад 50 існуючих стартапів, згенеровано близько 35 ідей, сформульовано практично 3500 питань та на їх основі проведено майже 20 опитувань респондентів, створено близько 20 портретів потенційних клієнтів, згенеровано понад 60 гіпотез та винайдено близько 70 інсайтів щодо їх валідації, опрацьовано майже 10 концептів MVP, під які розраховані ТАМ, SAM, SOM та MGR об’єми ринку, проведений аналіз ключових конкурентів та розписані для кожного продукту. Вагомим доповненням до семестрових результатів стало проходження відео-курсу «Стартуй стартап», представленого на платформі Цифрова освіта. Дія як спільний проєкт Міністерства цифрової трансформації та YEP, за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та отримання слухачами відповідного цифрового сертифікату – ви можете знайти їх усі за лінком https://fitu.kubg.edu.ua/pidpryiemnytskyi-universytet/dokumenty.html#sertyfikaty-zavershennia-kursu.

І найголовніше: не для всіх проведений пітч став завершенням стартап проєктування – 6 команд з 10 представлених проєктів мають намір продовжувати свій розвиток в інноваційному підприємництві та наразі готуються до участі у лютому 2022 р. у конкурсі студентських стартапів від наших партнерів YEP. Головний приз для переможців конкурсу – поїздка в Естонію на sTARTUp Day 2022 (https://www.startupday.ee/)!

Цікаво, що буде далі?! – слідкуйте за новинами на нашому сайті, сторінці Фейсбук (https://www.facebook.com/kfe.fitu) та в Інстаграм (https://www.instagram.com/kfe_kubg/)!

#ФІНЕК #ФІТУКУБГ #АВАНГАРДГРІНЧЕНКА #ПІДПРИЄМНИЦЬКИЙУНІВЕРСИТЕТ #РОЗВИТОКСТУДЕНТСЬКОГОПІДПРИЄМНИЦТВА #СТВОРЮЄМОНАШЕМАЙБУТНЄ